Novinky

br

05.04.2024

S radostí oznamujeme, že již intenzivně pracujeme na přípravách Brontosauřích šlápot, které se uskuteční 1.5.2024. Na trase bude oblíbené sportovní stanoviště, v cíli se budou opékat buřtíky a bude zde možnost se občerstvit.

START A CÍL: Skautský srub na Dukle

Registrace 8:30 – 10:00

Doporučujeme si vzít s sebou psací potřeby. Trasa není vhodná pro kočárky.

V PRODEJI SAMOZŘEJMĚ BUDOU I TURISTICKÉ VIZITKY.

12.09.2023

8. – 10. 9. 2023 proběhl už 17. ročník zájezdu pro klienty Dětského domova v Potštejně. Tentokrát jsme navštívili krásnou oblast Orlických hor. V sobotu jsme navštívili Archeologické muzeum v přírodě Villa Nova. Následoval přejezd autobusem do obce Jedlová, ze které jsme pokračovali pěším výletem Kačenčinou pohádkovou stezkou, přes Kostel sv. Matouše do Deštného v Orlických horách, kde jsme navštívili Lanové centrum a umělou lezeckou stěnu – zde si děti vyzkoušeli své fyzické i psychické schopnosti ve výškách. Den byl pak zakončen večeří v restauraci, společnými hrami v tělocvičně a promítáním pohádky pro menší děti. Větší děti si zazpívaly za doprovodu kytary a některé využily možnost se něco ve hře na kytaru přiučit. V neděli jsme pak přejeli autobusem do kuželny v Solnici, kde nás místní hráč a správce kuželny seznámil s technikou a pravidly kuželkářského sportu a během dopoledne jsme odehráli připravený turnaj, vyhlásili vítěze a předali odměny. Po obědě v Častolovicích jsme ještě s dětmi navštívili Zámecký park a místní zvěřinec. Po sladké tečce v zámeckém občerstvení jsme pak již zamířili zpět do Potštejna a zase na rok se rozloučili. Děti byly z celého zájezdu nadšené a nezbývá než celou akci zhodnotit jako vydařenou, a to zejména díky našim dlouholetým i novým sponzorům a Pardubickému kraji, bez kterých by se tento zájezd nemohl uskutečnit.

01.05.2023

se uskutečnil už 38. ročník pochodu pro rodiče s dětmi Brontosauří šlápoty. Pochodu se zúčastnilo přibližně 300 pochodníků, kteří si prošli cca 6 km dlouhou trasu vedenou po úbočí Andrlova chlumu. Na trase čekalo 5 stanovišť včetně sportovního, 10 otázek a písmenka do tajenky. V cíli jsme pak pochodníkům nabídli tradiční opékání špekáčků a občerstvení, včetně prodeje turistických vizitek. 

02.04.2022

S radostí oznamujeme, že již intenzivně pracujeme na přípravách Brontosauřích šlápot, které se uskuteční 1.5.2023. Na trase bude oblíbené sportovní stanoviště, v cíli se budou opékat buřtíky a bude zde možnost se občerstvit.

START A CÍL: Sportovní areál Hylváty – pod kuželnou

Registrace 8:30 – 10:00

Doporučujeme si vzít s sebou psací potřeby. Trasa není vhodná pro kočárky.

V PRODEJI SAMOZŘEJMĚ BUDOU I TURISTICKÉ VIZITKY.

13. 09.2022

O uplynulém víkendu proběhl už 16. ročník zájezdu pro klienty Dětského domova v Potštejně. Tentokrát jsme navštívili krásnou oblast Železných hor. V sobotu jsme navštívili skanzen Betlém v Hlinsku s komentovanou prohlídkou Řemeslnických obydlí. Následoval přejezd autobusem do obce Bílek, ze které jsme pokračovali pěším výletem Naučnou stezkou Údolím Doubravy zpět do Chotěboře, kde jsme se zastavili v restauraci na rychlé občerstvení po náročné túře. Den byl pak zakončen večeří v restauraci, společnými hrami v tělocvičně a promítáním pohádky pro menší děti. Větší děti si zazpívaly za doprovodu kytary a některé využily možnost se něco ve hře na kytaru přiučit. V neděli si děti vyzkoušeli rychle se rozvíjejí hru DiskGolf, a to v zámeckém parku v Hrochově Týnci. Děti byly z celého zájezdu nadšené a nezbývá než celou akci zhodnotit jako vydařenou, a to zejména díky našim dlouholetým i novým sponzorům a Pardubickému kraji, bez kterých by se tento zájezd nemohl uskutečnit.

01. 05. 2022

se uskutečnil už 37. ročník pochodu pro rodiče s dětmi Brontosauří šlápoty. Po dvou letech vládních omezení, jsme konečně mohli pochod uspořádat za normálních podmínek, bohužel jsme zatím nedosáhli na původní počty pochodníků a pochodu zúčastnilo přibližně 200 lidí, kteří si prošli cca 6 km dlouhou trasu vedenou po okolo Údolí sejfů směrem k „nebíčku“. Na trase čekalo 5 stanovišť včetně sportovního, 10 otázek, a 147 písmenek do tajenky. V cíli jsme pak konečně zase mohli nabídnout pochodníkům tradiční opékání špekáčků a klasické občerstvení, včetně prodeje turistických vizitek.

13.04.2022

S radostí oznamujeme, že Brontosauří šlápoty se 1.5.2022 uskuteční ve zcela obvyklém duchu. Na trase bude oblíbené sportovní stanoviště, v cíli se budou opékat buřtíky a bude zde možnost se občerstvit.

START A CÍL: Hřiště Černovír – Pod lesem

Registrace 8:00 – 9:30

Startovné bude muset, s ohledem k aktuálním cenám, být bohužel mírně zvýšeno – omlouváme se za tiskovou chybu na plakátech.

Doporučujeme si vzít s sebou psací potřeby. Trasa není vhodná pro kočárky.

V PRODEJI SAMOZŘEJMĚ BUDOU I TURISTICKÉ VIZITKY.

13.9.2021

O uplynulém víkendu proběhl už 15. ročník zájezdu pro klienty Dětského domova v Potštejně. Tentokrát jsme navštívili krásnou oblast v okolí Hradu Pernštejn. V sobotu si děti vyzkoušely svou fyzickou i psychickou odolnost v Údolí sportu pod Vírskou přehradou, kde jsme navštívili dvě místní ferratové cesty. Odpoledne jsme pak pokračovali do centra EDEN v Bystřici nad Pernštejnem, v neděli pak proběhla prohlídka Hradu Pernštejn. Děti byly z celého zájezdu nadšené a nezbývá než celou akci zhodnotit jako vydařenou, a to zejména díky našim dlouholetým i novým sponzorům a Pardubickému kraji, bez kterých by se tento zájezd nemohl uskutečnit.

01.05.2021

Dnešního dne se uskutečnil už 36. ročník pochodu pro rodiče s dětmi Brontosauří šlápoty. Za nestandardních podmínek způsobených
vládními opatřeními se pochodu zúčastnilo přibližně 150 pochodníků, kteří si prošli cca 6 km dlouhou trasu vedenou po úpatí Andrlova chlumu. Na trase čekalo 13 otázek, 2 úkoly na QR kód, menší sportovní stanoviště a 207 písmenek do tajenky. V cíli pak bohužel nečekalo tradiční opékání špekáčků, ale pouze možnost zakoupení turistické vizitky. Tuto možnost využilo velké množství pochodníků, kteří nás tentokrát navštívili ze všech koutů naší země – Praha, Jilemnice, Trutnov, Kladno, Duchcov, Pardubice, Beroun, Znojmo, Hradec Králové, Český Brod, Chomutov, Jindřichův Hradec, Hrádek nad Nisou, Břeclav, Ústí nad Labem a  samozřejmě Ústí nad Orlicí a okolní města.

Děkujeme všem za účast v letošním ročníku pochodu Brontosauří Šlápoty a těšíme se na příští ročník 1. 5. 2022.

DIPLOM

LIST POCHODNIKA vyplneny

  

27.04.2021

LIST POCHODNÍKA

MAPA POCHODU

 

27.04.2021

K množícím se dotazům ohledně absolventských vizitek pochodu Brontosauří Šlápoty se na vědomost dává, že v místě cíle budeme ve 12, 14, 16 hodin a
můžete vizitku zakoupit. Jedinou podmínkou je vyplněný List pochodníka a 12 Kč. V případě, že čas nebude vyhovovat, můžete nám zaslat vyplněný
list pochodníka do mailu a následně se dohodneme na zaslání vizitky. Vzhledem k tomu, že známky se prodávají dle výrobcem daných pravidel,
nebudeme bez absolvování pochodu známky zájemcům zasílat. Zájem nás těší, ale nebudeme daná pravidla porušovat.

 

25.04.2021

Malé i velké pochodníky zveme na tradiční pochod v netradiční podobě.
 
KDY: 1. května 2021 od 10 hodin
START: z parkoviště hlavního nádraží Ústí nad Orlicí
CÍL: opět u nádraží (značení bude odstraněno v neděli ráno)
Vzhledem k tomu, že se vládní nařízení se mění, jako dubnové počasí, je tento 36. ročník pochodu vyřešen šalamounsky.
Čeká na vás označená trasa se schovanými písmenky do tajenky, 13-ti otázkami a 2 otázkami na QR kód.
Pro absolvování pochodu je nutné mít LIST POCHODNÍKA, ten lze stáhnout na našich stránkách www.spolekbrontosaurus.cz nebo bude v omezeném množství v papírové formě připraven na začátku trasy pochodu (trochu mimo ruch nádraží). Nesmíte si zapomenout psací potřeby, ty tentokrát k zapůjčení nebudou. Pokud budete mít s sebou telefon s daty můžete lehce splnit 2 úkoly na QR kód. Kdo telefon nechá doma bude u stanoviště popis, jak si poradit.
 
Bohužel letos nemůžeme zajistit diplom ani odměny, jak jste byli zvyklí. Diplom bude ke stažení pouze 1.5. na adrese www.spolekbrontosaurus.cz.
Startovné se letos žádné neplatí, pokud by přesto někdo chtěl podpořit náš spolek, může tak učinit zasláním příspěvku na účet: 275405445/0300.
Doufáme, že si připravenou trasu a otázky užijete. Pokud pořídíte fotky, o které se budete chtít podělit, můžete nám je vložit na FB stránky. Stejně tak i komentáře, jak jste si trasu užili, za zpětnou vazbu budeme moc rádi.
Přejeme vám všem hezké jarní dny plné dobré nálady a zdraví.

 

02.04.2021

V roce 2020 jsme zařadili pochod Brontosauří šlápoty do systému turistických vizitek. Byla tak vydána Absolventská vizitka A-620, která je v prodeji pouze na startu a v cíli pochodu – vždy jen 1. května.

Náhled vizitky

Můžete se těšit na nové turistické razítko pochodu Brontosauří šlápoty.13.ddddddd